Onze inspiratie - SVAROK | Natuurlijke bouw
Svarok , Ecologisch bouwen dat is onze passie Wij maken uw wensen in ecologisch bouwen waar 100% natuurproducten zijn onze bouwstenen.
Svarok , Ecologisch bouwen, passie, Wij maken uw wensen, ecologisch, bouwen , waar, 100% , natuurproducten, bouwstenen,
12
page-template-default,page,page-id-12,ecwd-theme-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Geinspireerd

Door onze vele reizen door Europa zijn we veel in contact gekomen met mensen uit verschillende culturen. Het zien en ervaren hoe sommige mensen nog op een authentieke manier leven en wonen heeft ons enorm geïnspireerd. Eén vraag bleef tijdens al onze reizen bij ons hangen: waarom zijn deze oude, simplistisch gebouwde huizen vaak zo knus en prettig om in te verblijven?

Met deze vraag kun je alle onderdelen van de woning nagaan: zijn het de lage plafonds? De oude meubels of die aparte gordijnen? Maar uiteindelijk heeft het niets met het interieur maar juist met de bouwwijze te maken: de woningen zijn allemaal met natuurlijke materialen gebouwd. Deze maken de atmosfeer in de woning zo aangenaam dat de woning knus voelt en prettig is om in te verblijven, al zouden alle meubels ontbreken.

ESBG

Elke keer bij thuiskomst misten wij die prettige sfeer in ons eigen huis en besloten wij uiteindelijk om zelf ook over te gaan op natuurlijke bouw. Na heel wat afwegingen in verschillende bouwmethodes, was strobouw onze keus geworden vanwege de uitgesproken vormen en kleuren. Zo zijn we uiteindelijk op de ESBG (European Strawbale Gathering) terecht gekomen, waar we veel hebben gezien over de te gebruiken materialen: hout, leem en stro.

ESBG 2009:

 

En nu zelf

Hoewel er veel informatie te vinden was vanuit de ESBG, hebben we zelf nog veel onderzoek moeten doen naar de materialen, mogelijkheden en de technieken. Hier is een plan uitgekomen en na veel positief contact met de gemeente  zijn we in 2009 begonnen met onze woning in Veghel.

Ons eigen huis is gebouwd van stro, leem, kalk en hout. Tijdens het bouwen ontdekten we dat naast het wonen, het bouwen met deze natuurlijke materialen ook nog eens heel prettig is en steeds meer werd ons gevoel bevestigd dat dit de manier is hoe wij graag willen bouwen en wonen.

Doordat wij alle materialen vooraf zelf onderzocht, uitgezocht, en getest hebben, zijn we zeer begaan met de materialen en weten de precieze samenstelling en toepassing hiervan. Allebei zijn wij enorm creatief en ambitieus en door kennis te hebben gemaakt met deze bouwwijze komen al onze wensen uit in onze dagelijkse bezigheid: Svarok. Op deze manier bouwen en vooral ook wonen is een groot comfort dat wij graag door willen geven aan al wie daarvoor open staat.

Brabants dagblad:

 

De bouw van het huis Het Vliender