Kalk als... - SVAROK | Natuurlijke bouw
Svarok , Ecologisch bouwen dat is onze passie Wij maken uw wensen in ecologisch bouwen waar 100% natuurproducten zijn onze bouwstenen.
Svarok , Ecologisch bouwen, passie, Wij maken uw wensen, ecologisch, bouwen , waar, 100% , natuurproducten, bouwstenen,
1265
page-template-default,page,page-id-1265,ecwd-theme-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kalkstuk

Kalk wordt al eeuwen gebruikt als afwerking voor wanden en plafonds vanwege de unieke en gunstige eigenschappen. Kalk kan zowel buiten, binnen en in vochtige ruimtes worden toegepast.

Net als leem zorgt kalk voor een gezond woonklimaat door de ademende eigenschappen (damp-open).  Kalk neemt overvloedige vocht uit de lucht op en staat het vocht bij een drogere periode weer naar binnen af.

Kalk kan gemengd worden als Lucht- of Hydraulische kalk.  Het is makkelijk te bewerken en te kleuren waardoor je mooie effecten kunt creëren in het oppervlak.

Met luchtkalk kun je een gebouw actief droogmaken. De microstructuur van de poriën van uitgeharde luchtkalk is veel fijner dan van uitgeharde mortels van cement of chemisch gips. Door deze fijne structuur is er geen plaats voor waterdamp en wordt deze er uitgeperst naar de lucht toe door de capillaire werking. Hierdoor ademt de kalkwand en fungeert als een natuurlijke airco.

Hydraulische kalk is door zijn waterafstotende eigenschappen zeer geschikt voor het afwerken van buitengevels.

Daarnaast is kalk door zijn hoge ph-waarde antisceptisch. Schimmels krijgen geen kans.

Perfect voor renovaties, restauraties en klein onderhoud. Muuropbouw door middel van kalkzandstenen is ook mogelijk.

Tadelakt

Tadelakt wordt al eeuwen gebruikt als afwerking om voegloze, waterafstotende wanden te creëren. Hierdoor is het een uitstekend en natuurlijk alternatief voor tegels in de badkamer of keuken.

Het aanbrengen van tadelakt is een specialistisch proces dat veel geduld en vakmanschap vergt. Na het aanbrengen wordt het oppervlak nauwkeurig met een steen verdicht waardoor het waterdicht wordt. Hierdoor ontstaat een licht golvend, marmerzacht oppervlak met een warme uitstraling. Door toevoeging van natuurlijke pigmenten zijn vele kleuren mogelijk.

Tadelakt is eenvoudig schoon te houden en ongevoelig voor schimmelvorming.

Svarok

Door de jarenlange kennis en ervaring is Svarok voor u de perfecte partner voor advies, realisatie en training op het gebied van kalkstuc. Wij hebben vele kalkstuc projecten succesvol afgerond. Wij werken nauw samen met verschillende leveranciers en kunnen u hierdoor altijd een passende oplossing bieden. Daarnaast bieden wij regelmatig workshops aan waarin u, naast de theorie, ook zelf kunt ervaren hoe prettig het is om met dit natuurlijke materiaal te werken. Wilt u een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren, ook dat is bespreekbaar.

Wilt u meer weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@svarok.com of 0625562001