informatie over strobouw - SVAROK | Natuurlijke bouw
Svarok , Ecologisch bouwen dat is onze passie Wij maken uw wensen in ecologisch bouwen waar 100% natuurproducten zijn onze bouwstenen.
Svarok , Ecologisch bouwen, passie, Wij maken uw wensen, ecologisch, bouwen , waar, 100% , natuurproducten, bouwstenen,
1471
page-template-default,page,page-id-1471,ecwd-theme-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Wat kost een strobouwhuis?

Dit is natuurlijk een heel moeilijke vraag. Dezelfde vraag kun je stellen over een auto maar praat je dan over een Mercedes of een Fiat Panda. Zo is het ook met het bouwen van een huis met of zonder stro. Hoe kun je de vraag dan beantwoorden?

De prijs van een huis hangt samen met de vorm, inhoud, materiaalkeuze enzovoort. Als je deze zaken helder hebt kun je de vraag al beter stellen.

Je moet daarnaast ook rekening houden met:

  • Bouwleges
  • Aankoop grond
  • aansluitkosten op bijv riool, stroom, water.
  • Honorarium, Architect, constructeur.
  • Eventueel bodemonderzoek.

Wij zeggen altijd een huis geisoleert met stro kost hetzelfde als een regulier huis. Dit is gemiddeld tussen 1000  en 2000 euro per m2. 1000 euro is gewone bouw zonder opsmuk, 2000 euro dan kom je al in de villa bouw terecht.

Het uurloon van een huis vormt de hoogste kostenpost van een huis. Deze bedragen liggen gemiddeld tussen de 33 en 38 euro per uur voor een bouwvakker excl btw. Als je hier zelf wat in kunt betekenen dan kun je veel besparen. Strobouw leent zich goed om zelf mee aan de slag te gaan. Wel van belang om iemand in de arm te nemen die je goed kan adviseren, ondersteunen, dit om fouten te voorkomen die je moeilijk achteraf kunt herstellen.