10 en 11 februari workshop professionals - SVAROK | Natuurlijke bouw
Svarok , Ecologisch bouwen dat is onze passie Wij maken uw wensen in ecologisch bouwen waar 100% natuurproducten zijn onze bouwstenen.
Svarok , Ecologisch bouwen, passie, Wij maken uw wensen, ecologisch, bouwen , waar, 100% , natuurproducten, bouwstenen,
15585
ecwd_event-template-default,single,single-ecwd_event,postid-15585,ecwd-theme-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

10 en 11 februari workshop professionals

2018-02-10 10:00 - 2018-02-11 17:30
Haaren NB
Address: Haaren

Workshop professionals

Deze cursus geeft een inzicht in de bouw regels en de bouwmethodes die in Nederland het meest van toepassing zijn voor het bouwen met stro. En daarnaast wordt ook een stuk praktijkervaring opgedaan.

Door de theoretische en praktische onderdelen en het delen van kennis en ervaringen van en met mede-cursisten, ontstaat er een compleet beeld over de mogelijkheden van het bouwen met stro.

De workshop is onderverdeeld in 2 dagen en meestal op zaterdag en zondag. De 2 dagen zijn van 10.00 tot 17.30 en inbegrepen is: Koffie, thee, lunch en alle materialen en gereedschappen voor de praktijkinstructie en een digitale informatie map met alle informatie van de 2 dagen.

De theorie omvat onder andere de volgende aspecten:
Oorsprong en historie van het bouwen met stro, waarom je met stro zou moeten bouwen, de verschillende eigenschappen van het materiaal en de regelgeving die van toepassing is.
Ook is er aandacht voor de verschillende voordelen en vooroordelen, de arbo regels en veiligheid en veel voorbeeld projecten.
Aan de hand van tekeningen en foto’s worden de verschillende bouwmethodes toegelicht en bekijken we de ontwikkelingen die hierin gaande zijn.

Tijdens de praktijk momenten wordt ingegaan op het bouwen met balen, de eigenschappen, materialen veiligheid en gereedschappen.

We gaan een stuk strobalen constructie bouwen en hier gaan we een afwerking op zetten in de vorm van leem. We geven instructies over kalkpleister en houten gevelbekleding. We laten zien hoe de verschillende detailleringen gemaakt en afgewerkt  worden.

Op het einde van de 2 dagen kijken we steeds terug op het geleerde en is er ook ruimte om vragen te beantwoorden.

De doelstelling van de workshop is dat de deelnemer inzicht krijgt in de verschillende mogelijkheden die er zijn om te bouwen met strobalen en hier zelf een bewuste keuze in kan maken.
Door zelf te ervaren hoe het is om met stro en leem te bouwen krijgt men ook inzicht in de eigen wensen en mogelijkheden.
Daarnaast zal iedereen zijn eigen persoonlijke ervaringen kunnen verbinden met de ervaringen van anderen en kan dit de start zijn van het eigen netwerk.

Prijs
De prijs van de workshop bedraagt 450 Euro pp.
Leden van Strobouw Nederland betalen 400 Euro pp.